torstai 3. lokakuuta 2019

Comeback jääkiekon 3. divisioonaan

5 vuotta, 9kk - sen verran on karkeasti aikaa kun lopetin virallisesti jääkiekon pelaamisen sarjatasolla. Viimeinen pelini, vielä Suomessa asuessani oli 11.01.2014 ja sen jälkeen olen sarjatasolla lyönyt luistimet jalkaan viimeksi Sups:n kauden avauksessa 2016 syksyllä. Joten tovi näistä huveista on vierähtänyt ja ikäväkin on kyllä ollut monta kertaa. Nyt on jälleen aika virallisesti vetää luistimet jalkaan mutta joukkueena on Sups:n sijaan Tuki eli Tunturi-Kiekko, Ivalosta.

Viimeisen kauden tunnelmia Suomussalmelta 2013

Tässä välissä on tullut pelattua luonnollisesti Kirkkoniemessä tätä BHL, eli Barents Hockey Leagueta, jossa kierrämme turnausmuotoisesti kerran kuukaudessa pelaamassa kiekkoa niin Norjassa, Suomessa, kuin Venäjälläkin. Voin myöhemmin tehdä itsessään oman kirjoituksen BHL:stä ja paikallisesta jääkiekkosta ja jääkiekkokulttuurista.

Viime vuosina on ollut enemmän kuin tarpeeksi mielenkiintoa jälleen pelata jollain tasolla divarikiekkoa Suomessa tai Norjassa. Mahdollisuuksiakin olisi varmasti ollut Ivalossa jo aiemmin, mutta edelliset talvet ovat menneet alamäkiluistelun parissa niin tiiviisti, että tälle huville ei ole jäänyt aikaa. Tänä talvena asumme myös tyttöystävän kanssa eri paikkakunnilla ja välimatkan (ja matkakustannusten) takia, emme pysty näkemään jokaisena viikonloppu, joten itselläni jää aikaa jääkiekoille tavallaan myös sitä kautta.

Alla on nyt 6 treenit ja yksi harjoituspeli ja erittäin positiivisillä mielillä lähden tulevaan kauteen (tai niihin peleihin mitä pystyn tänä kautena pelaamaan). Mukava lähteä haastamaan itseään näin monen välivuoden jälkeen ja pitkästä aikaa kiekkoon on aivan erilainen kipinä ja innostus.

Oman haasteensa tähän kauteen tuo luonnollisesti, että en jouda/pääse joukkueen kanssa jäillä kuin niinä perjantaina (ja peleissä tietenkin), kun meillä on peli. Matkaa Ivaloon tulee 250km yhteen suuntaan, joten harjoitusten takia ei ole mitään järkeä lähteä ajamaan edestakaisin päiväreissua viikolla. Kirkkoniemeen jäät saadaan varmaan vasta taas joulukuun alkupuolella, joten siihen saakka olisi jotenkin pystyttävä pitämään tuntumaa yllä myös niinä viikkoina, kuin pelejä ei ole ja tarkoitus ei ole ajaa Ivaloon.

Tulevana lauantaina on kauden avauspeli Sodankylässä, joten laitellaan vähän fiiliksiä viikonlopulta, kuhan peli ohi.

Uusi paita, uudet hanskat ja vanha kypärä. Innolla uuteen kauteen,

Tsemiä syksyyn kaikille ja muistakaa liikkua!!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti