sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Kausi avattu Sodankylässä - Tappio, kramppeja ja lääkärikäynti

Aktiivinen kiekkoviikonloppu takana ja autossa kilsoja takana noin 800 jälleen, kun lasketaan matkat edestakaisin Ivaloon ja sieltä vielä pelireissu Sodankylään.
Perjantaina tosiaan suoraan töitten jälkeen noin reilu 2,5h ajo Ivaloon jossa ehti vähän ruokaa nakkaamaan suuhun ja sen jälkeen jo nopeaa treeneihin. Semmonen mukana 07-21:30 päivä ennen kuin pääsi rauhoittumaan viimeinkin.
Kelit suosivat vielä ajaa Ivaloon

Lauantaina oli sitten virallisen koitoksen aika. Pelillisesti lähdettiin hyvällä temmolla ja saatiin peli hallintaan heti alusta ja vastustajalla oli vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois. Hiljalleen vastustaja pääsi peliin mukaan ja meidän treenin ja yhteispelin puute alkoi näkyä oman pään pelaamisessa. Meille, itseni mukaan lukien tuli paljon virheitä omassa päässää, joista vastustaja rankaisi todella hyvällä prosentilla. Menetimme kulmataistoja, menitimme kiekkoja, emme saaneet purettua kiekkoa alueelta ja päästimme aivan turhia läpiajoja. Kolmanteen erään mennessä vastustaja olikin takonut 8-2 lukemat taululle (esimmäisen erän jälkeen tilanne oli vain 3-1). Viimeisessä erässä saimme ehkä vähän tilannetta rauhotettua ja loppulukemiksi taululle jäi 11-5, jotka ovat kyllä todella tylyt lukemat, vaikka eivät suoraan kerrokkaan tilannetta pelin tasaisuudesta. Vastaustaja rokotti meidän virheistä ja ansaitsi kyllä ehdottomasti voiton. Tästä on nyt saatava seuraaviin peleihin oman pään pelaaminen kuntoon, jotta voidaan lähteä pelejä voittamaan.

Omaa pelaamista jos analysoi (omin silmin) niin voisi sanoa, että pelissä pysyy kyllä hyvin matkassa ja vauhtia riittää mutta monen vuoden pelaamattomuus näkyy ja tulee tehtyä typeriä virheitä liian helposti. Kiekko ei lähde lavasta tarpeeksi nopeaa, turhia vastaan ajoja, joissa vastustaja pääsi kiertämään helposti sekä typeriä kiekonmenetyksiä. Vaatii taas hieman totuttelua, kun joku tulee antamaan painetta heti kun saa kiekon, mutta eiköhän se tästä mutaman pelin jälkeen ala ote paranemaan.

Pelissä kuluttaa mukavasti
Suurin osa pelistä pelattiin kahdella pakkiparilla ja välillä kolman pari kävi kentällä myös. Kunnon puolesta ei ollut oikeastaan mitään ongelmia mutta jostain syystä jalat meinasivat krampata kolmannen erän alkupuolella. Oli vähän pelkona, että jalat vain kramppaavat jossain välissä vaikka sinäänsä kunnon puolesta en tuntenut, että jalat oisivat olleet vielä loppu. Täytyy varmaan ruveta miettimään tarkemmin miten syö jo edellisinä päivinä, jotta vastaavaa tilannetta ei tulisi enää eteen. Erittäin epämielyttävä tunne nimittäin. Jostain syystä myös pelin aikana sokerit nousivat aina jopa melkein 20 asti vaikka pistin kummallakin erätauolla insuniiliä (ja söin myös vähän hiilareita kyllä lisäksi). Olisi mielenkiintoista tietää mistä syystä sokerit vaan kapusivat ja kapusivat, sillä pelin jälkeen ne laskivat aika nopeaa normaalille tasolle taas. Liekkö tämä voinut myös vaikuttaa siihen että jalat alkoivat krampata?

Eväät ennen treenejä Perjantaina
Pelissä myös yksi taklaus (itse olin taklaajana) antoi mojovan tällin olkapäähän. Olkapäässä oli jo kipua pelin aikana mutta se ei sinäänsä haitannut pelaamista. Pelin jälkeen ja illan aikana olkapää alkoi jo hiljalleen kipeytyä enemmän ja nukkumaan mennessä huomasin, että oli ongelmia nukkua muuten kuin selällään, koska kättä oli hankala liikuttaa. Sunnuntai aamuna lääkärikäynti varmisti omat olettamukset eli AC-nivel oli ottanut osumaan mutta ei sen paremmin revennyt. Hyvin yleinen vamma jääkiekossa. Itselläni tämän pitäisi parantua hiljalleen ja toivottavati pelikunnossa jo tulevana viikonloppuna. Aikanaan piti jättää pari viikkoa pelejä väliin vastaavaan lievän vamman kanssa. Pahimmillaan vakavampi AC-nivelen vamma voisi tarkoittaa kuukausia taukoa.

AC-nivel ja vammatyypit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti